Cristalizare marmura

Cristalizare marmura

Suprafata pardoselii din piatra sau marmura se deterioreaza in timp, apar fisuri, zgarieturi. Intretinerea zilnica nu mai este suficienta pentru pastrarea luciului. Prin procesul de cristalizare are loc lustruirea si intretinerea suprafetelor din marmura.

Totdeauna trebuie apelat la servicii profesionale in vederea obtinerii unui rezultat excelent. Alegerea echipamentelor si a produselor se face dupa analiza starii suprafetei, procesul este unul personalizat in functie de particularitatile pardoselilor si cerintele clientului.

Pentru un rezultat optim, primul pas este realizarea curateniei de baza. Astfel murdaria este indepartata de pe suprafata de marmura.

Este recomandat ca procesul de cristalizare sa fie efectuata dupa o slefuirea mecanica si spalare a suprafetei. Astfel vor fi indepartate impuritatile.

Avantajele cristalizarii marmurei:

– ofera pardoselii hidroizolatie, astfel impiedica penetrarea murdariei lichide

– ofera duritatea necesara pentru o rezistenta ridicata la trafic

– suprafata va deveni rezistenta la actiunea acizilor

– nu aluneca si nici nu marcheaza urmele

– confera stralucire

Procesul de cristalizare are 2 mari parti:

1. Pregatirea suprafetei

Pentru aceasta etapa, putem utiliza un monodisc, echipat cu un pad rosu, respectiv un detergent adecvat – Decapant Aquagen DCS. Decapantul Aquagen DCS inlatura ceara, polimerii si cristalizatorii, curata in profunzime, pregateste pardoseala pentru lustruire.

Colectam solutia murdara cu un aspirator umed-uscat, cum ar fi Aspiratorul umed/uscat V-WD-27 / 27 lt 1244330. Aspiratorul profesional Tennant V-WD-27 este un aspirator pentru uz umed/uscat, versatil, manevrabil si usor, care indeparteaza usor lichidele si praful.

Suprafata trebuie sa fie plana si fara reziduuri, uscata.

2. Aplicarea solutiei pe suprafata, cristalizarea

Se pregateste solutia de lucru in depozitul monodiscului, conform cu instructiunile producatorului. Alegand Cristalizatorul marmura SUCIWAX CST, crestem duritatea si protectia suprafetei, reparam zonele uzate prin utilizare. Produsul confera o stralucire intensa suprafetelor, scoate in evidenta culorile din podea, nu lasa suprafata alunecoasa.

Monodiscul se echipeaza cu un pad de cristalizare (lana de otel). Se pulverizeaza lichidul pe suprafata din marmura. Se intinde uniform de la stanga la dreapta / de sus in jos, pana se usuca si apare stralucirea asteptata. Se repeta procesul cel putin de doua ori.

Prin procesul de cristalizare se indeparteaza un strat subtire din suprafata de marmura. Se realizeaza de fapt o slefuire a suprafetei, facand-o uniforma.

In timpul acestui proces, se genereaza caldura la suprafata de lucru, si reactia chimica a marmurei cu lichidul produce un nou amestec pe suprafata. Acest proces confera protectie, intarind suprafata si dandu-i luciul dorit.

Alegand produse profesionale Sucitesa si echipamente adecvate Tennant, cu siguranta, rezultatul va fi peste masura asteptarilor.