Ghid de inlaturare praf din incaperi

Ghid de inlaturare praf din incaperi

Depunerea prafului pe diferite suprafete este foarte enervanta. Cu venirea primaverii, cu multiplicarea actiunilor de aerisire, praful depus provoaca mult mai multe neplaceri. Inlaturarea zilnica a prafului din incaperi devine inevitabila. Stergerea zilnica nu necesita foarte mare efort, insa pentru o desprafuire mai ampla in incaperi trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte.

Stratul de praf, pe langa faptul ca sugereaza neglijenta si lipsa de intretinere, are si un efect daunator. Particulele mici intra in plamani, genereaza reactii alergice sau afecteaza grav organismul uman. Stergerea regulata, chiar zilnica a prafului este o activitate importanta.

Bineinteles, inlaturarea prafului de pe rafturi sau din locuri greu accesibile necesita un efort mai mare. Ca sa diminuam impactul emotional negativ fata de desprafuire, venim in ajutor cu sugestiile noaste!

1. Identifica marimea si tipul suprafetelor, pregateste ustensilele

Pentru o organizare mai buna asigura-te ca ai toate ustensilele la indemana: lavete, detergenti / produse de protectie a mobilei, mopuri, aspirator sau masina de curatat profesional.

Nu uita nici de protectia ta, poarta manusi si, daca este cazul, masca. Foloseste totdeauna produse de calitate, alege lavete din microfibra pentru un rezultat mai bun.

2. Activitatea sa fie sistematica

Tine cont de faptul ca praful se depune pe toate suprafetele, inclusiv tavane, plinte. Cea mai buna directie de inlaturare a prafului este de sus in jos. Incepe cu tavanul si cu obiectele de iluminat, dupa care sa desprafuiesti peretii si tablourile, whiteboard-urile, ceasurile de perete, in spatele radiatoarelor, imprejurimea prizelor electrice.

Nu uita nici de cadrele usilor, pervazele ferestrelor, jaluzele, colturile incaperilor, suprafetele de sub mobila. Oricat de frumoase si benefice pot fi, plantele amplasate in incapere atrag praful, sa desprafuiesti si acestea. Sa nu neglijezi nici tastatura calculatoarelor.

Acum vei avea mult mai mult praf pe podea, asa ca va trebui sa il elimini cu ajutorul aspiratorului/masinii de curatat.

3. Tine cont de suprafete

Din fiecare zona trebuie sa fie inlaturat praful, din acest motiv trebuie sa folosesti diferite tipuri de ustensile pe diferite suprafete. Lavetele profesionale din microfibra colecteaza si retin foarte bine murdaria.

Inlaturarea prafului de pe monitoare necesita o atentie sporita, folosirea ustensilelor neadecvate pot afecta ireversibil ecranul (trebuie sa elimini posibilitatea de a zgaria). Foloseste diferite lavete pentru diferite suprafete, in toate cazurile sa alegi produse curate.

Foloseste echipamente dedicate si detergenti speciali pentru curatarea mochetelor, covoarelor, podelelor din diferite materiale. Stergand cu detergent pentru podea cu parfum discret praful este eliminat, si totodata adaugi un plus la bunastarea fiecaruia.

4. Situatii neasteptate

Ghidul de inlaturare a prafului din incaperi nu poate fi complet fara a ne aminti si de situatii neasteptate.

Tine cont de situatiile extreme, cum ar fi epidemiile, pandemiile. Creste numarul actiunilor de desprafuire si stergere sau dezinfectare a suprafetelor.

5. Intretine ustensilele

Nu uita sa-ti curati ustensilele, sa-ti spali lavetele si mopurile conform cu specificatiile acestora, sa elimini murdaria colectata (goleste sacul de praf, curata filtrele). Nu uita nici de igiena ta personala.

Prin regularitatea actiunilor de desprafuire, curatare inlaturi sursele generatoare de alergii, boli, si beneficiezi de incaperi curate.