Program de ingrijire completa a pardoselilor – Impregnarea si protectia suprafetelor

Program de ingrijire completa a pardoselilor – Impregnarea si protectia suprafetelor

Programul de ingrijire a pardoselilor are doua mari parti, prima fiind decaparea, dupa care se organizeaza impregnarea si protectia suprafetelor. Dupa tratarea suprafetei intretinerea zilnica este mult mai usoara.

In articolul dedicat am parcurs pasii decaparii, iar acum va prezentam procesul de impregnare/aplicare strat protector pe podea.

Avantajele protectiei

Suprafata podelei nu numai ca se murdareste, dar se si uzeaza, se zgarie in timpul utilizarii. Formarea stratului protector incetineste semnificativ aceste procese negative. Aplicarea protectiilor este importanta pentru crearea unui strat solid de protectie a suprafetei.

In plus, avantajul aplicarii protectiei este ca reduce denivelarea podelei, creand o suprafata plana, neteda. Pe aceasta, murdaria nu se poate depune cu usurinta si se poate indeparta mai usor. Astfel scad si costurile generate de curatenia suprafetei: timpul alocat curateniei, cantitatea de detergent utilizata.

In cazul suprafetelor poroase, vom realiza impregnarea. Produsul Sucitesa dedicat impregnarii are rolul de a umple porurile, fisurile de pe suprafete, si da o rezistenta chimica ridicata, fara necesitatea aplicarii altui produs de protectie.

Produse si ustensile necesare

Pentru aplicarea protectiilor avem nevoie de ustensile profesionale, suport mop si mop, carucior, solutie pentru impregnare, detergent pentru protectie pavimente. Folosind produse Vermop si detergentii Sucitesa putem fi siguri de calitatea lucrarii.

In alegerea detergentului trebuie sa tinem cont de caracteristicile suprafetei ce trebuie tratat, intotdeauna trebuie sa apelam la consultanta profesionala.

Inainte de aplicare citim cu atentie instructiunile de utilizare aferente fiecarui detergent in parte.

Impregnarea si protectia suprafetelor – pasii procesului

Pasul I

In prima faza umezim mopul, apoi le stoarcem. Acest lucru va opri imbibarea excesiva a mopului cu detergent si va face mai usoara curatarea ulterioara a mopului.

Solutia pentru impregnare sau protectie va fi efectiv turnata pe suprafata si apoi imprastiata. Exista si posibilitatea de a captusi o galeata cu un sac menajer in care adaugam solutia pentru impregnare/protectie. Cu un mop Aquva Basic sau cu un mop plat din microfibra imprastiem solutia pe suprafata.

Lasam suprafata sa se usuce. Daca dorim sa scurtam timpul de uscare, ne putem folosi de un ventilator sau alta sursa de caldura. Atentie, caldura sa nu fie directionata direct catre suprafata!

Pasul II

Dupa ce s-a uscat primul strat, se vor aplica atatea straturi (minim 2) cat este nevoie pentru a umple porurile de la nivelul suprafetei si pentru a forma un strat protector. Trebuie lasat fiecare strat sa se usuce. La unele produse protectoare, aplicarea unui nou strat intr-o directie perpendiculara pe primul, ofera o stralucire sau o rezistenta sporita.

Dupa aplicarea ultimului strat este preferat sa se lase 10-12 ore timp de uscare.

Important:

Chiar daca suprafata este noua, inaintea aplicarii protectiei, trebuie sa facem o decapare usoare. Dupa constructie pot ramane impuritati care conduc la exfolierea protectiei!

Detergent pentru impregnare suprafete poroase

Detergent protectie pavaje SUCIWAX PROTECTOR – solutia necesara pentru impregnare

Sigileaza porile si asigura impermeabilitatea suprafetei cu efect prelungit. Protejeaza suprafata impotriva penetrarii murdariei. Suprafata astfel tratata poate sa fie protejat si prin aplicarea stratului de protectie. Asigura astfel o curatare si mentenanta extrem de usoara, rezistenta la decapare. Pentru uz pe suprafete poroase, piatra naturala, agregate, ardezie, teracota si altele.

Detergent protectie pavaje SUCIWAX SHIELD – o protectie care se poate utiliza pe orice suprafata – inclusiv lemn, poate fi indepartat cu usurinta.

Detergent cu o aplicare usoara si rapida. Face curatenia si intretinerea mai usoara. Rezistent la trafic intens si curatenie umeda. Antiderapant. Protejeaza suprafata asigurand un luciu intens si durabil. Performante excelente impotriva urmelor de pantofi si zgariere. Formula imbunatatita asigura rezistenta ridicata la alcool si dezinfectanti.

Protectie care se poate utiliza pe orice suprafata
Ofera strat protector asemanator unui strat sintetic (lac)

Detergent protectie pavaje SUCIWAX RESISTsingurul polimer, stratul protector asemanator unui strat sintetic (lac), extrem de greu de indepartat

Ideal pentru suprafete cu trafic intens. Curatenia si intretinerea este mai usoara. Rezistent la curatare umeda. Performante excelente impotriva urmelor de pantofi si zgariere. Strat protector cu duritate mare si rezistenta ridicata. Protejeaza suprafata tratata, ofera un luciu durabil. Ideal pentru pardoseli dure, podele din lemn si pluta, parchet, pardoseli laminate, marmura, vinil, PVC, cauciuc, linoleum, etc.

Detergent protectie pavaje SUCIWAX REPAIR – o protectie exclusiv pentru suprafete din lemn si pluta

Stralucire ridicata fara lustruire. Repara zonele zgariate, deteriorate cauzate de utilizarea zilnica. Protectie antialunecare. Rezistenta optima se realizeaza prin aplicarea unui nou strat intr-o directie perpendiculara pe primul.

produs exclusiv pentru suprafete din lemn si pluta