02 mart. Cele 7 diferente dintre curatarea casnica si cea profesionala
Fiecaruia dintre noi ii place spatiul curat, fara bacterii si virusi contagiosi. Oricat am vrea sa neglijam, procesul de curatare este o necesitate.
Diferentele majore dintre curatarea casnica si cea profesionala sunt evidente. Mai jos gasiti o listare a celor mai importante 7 aspecte.
1. Marimea suprafetei
Este evident ca spatiile unei locuinte, oricât de mari sunt, nu pot fi comparate cu marimea spatiilor unei fabrici, unei cladiri de birouri, spital,etc.
Bucataria unei familii nu poate fi comparata cu bucataria unui restaurant.
2. Tipul si cantitatea murdariei
Fiecare persoana are preocuparea de a sustine curatenia in imprejurime, murdaria cantitativ mica aparuta in gospodarie este inlaturata, de obicei, in relativ scurt timp.
Eliminarea murdariei rezultata dintr-un proces de fabricatie, a unui trafic intens, utilizare indelungata este mult mai dificila. Murdaria din gospodarie este cantitativ mai mica decat cea aparuta pe parcursul productiei industriale.
3. Programul de lucru
Curatenia in locuinte se desfasoara pe parcursul zilei, poate in ritm mai lent.
Curatenia profesionala, de obicei trebuie inceputa la finalul programului de lucru sau inaintea inceperii programului, noaptea, la sfarsit de saptamana. Este organizata in asa fel, incat sa nu afecteze activitatea comerciala sau industriala.
Timpul alocat curateniei profesionale este foarte strict si calculat, este influentata de mai multi factori, precum: temperatura ambientala, numarul persoanelor participante la proces, produsele folosite, ustensilele si utilaje.
4. Masini, ustensiile si consumabile diferite
Avand in vedere diferenta dintre spatiile mici sau foarte mari, ustensilele folosite difera.
Intr-o locuinta spatioasa, de obicei, se folosesc aparate de curatenie de dimensiuni mici sau medii (ex. aspiratoare). Insa in hale sau unde este necesara terminarea procesului in timp foarte redus, se folosesc aparate profesionale performante, de capacitate mare.
5. Substante active folosite
Gradul de murdarire determina calitatea si cantitatea consumabilelor folosite. Un aspect important este determinarea solutiei ideale pentru inlaturarea murdariei.
Substantele de uz casnic sunt fabricate gata de utilizare, sunt comercializate in ambalaje mai mici, care pot fi manipulate usor, sunt mai putin agresive. Substantele profesionale au specificatii bine determinate, sunt eliminate riscurile sa fie folosite in scopuri necorespunzatoare.
In procesul de curatare profesionala, pentru a utiliza substanta ideala, este extrem de importanta determinarea tipului suprafetei, a murdariei si gradului de murdarire. Aceste produse sunt mult mai eficiente decat cele din comert, necesita diluare, in foarte multe cazuri.
6. Utilizatorii
Curatarea este influentata si de persoanele participante la procesul de curatenie.
In curatenia casnica nu trebuie o instruire temeinica a personalului care participa, insa in procesul curateniei profesionale personalul trebuie bine instruit in prealabil, pentru un rezultat bun.
Masinile, echipamentele profesionale, detergentii au randament ridicat numai prin utilizare adecvata.
7. Costurile
Eliminarea murdariei din locuinte, in foarte multe cazuri, este realizata de menajere, gospodine, fara a calcula costul activitatii. In schimb in procesul de curatenie profesionala cheltuielile cu personalul pot fi chiar foarte mari, datorita necesitatii instruirii, programului de lucru specific (dupa amiaza, noapte) si numarului mare de echipe.
Pretul final contine si costul cu masinile si echipamentele folosite, transportarea si manipularea acestora genereaza cheltuieli semnificative.
Pentru un rezultat exceptional apelati intotdeauna la produse si servicii profesionale.