Curatarea cuptoarelor interior/exterior din panificatie, patiserie, cofetarie

Curatarea cuptoarelor interior/exterior din panificatie, patiserie, cofetarie

In acest articol va oferim recomandari si bune practici pentru curatarea cuptoarelor interior/exterior din panificatie, patiserie, cofetarie.

Curatarea si intretinerea cuptoarelor profesionale mici, fara sisteme de autocuratare incorporate este considerata in general un “rau necesar” in activitatea de zi cu zi. Se focuseaza in primul rand pe produsul finit, pe procesul de productie, retete etc. si este de inteles ca aspectul utilajelor folosite ramane undeva pe un plan secundar.

Cateva recomandari si bune practici pentru a va usura munca, vor fi de folos.

Curatare interior cuptor

Primul pas este curatarea grasimii si murdariei arse din interiorul cuptorului. Este recomandat ca indepartarea depunerilor sa se organizeze cand cuptorul are temperatura de 30-40°C. Caldura faciliteaza actiunea detergentului. Recomandam produsul special AQUAGEN OVEN FOAM pentru acest scop, care este o spuma activa si consistenta.

Spuma curatare cuptor.

Pulverizati spuma pe suprafata interioara a cuptorului si lasati cateva minute sa actioneze, dar fara sa se usuce pe suprafata. Timpul de actionare depinde de nivelul de incrustare.

Folosind o laveta abraziva si manusi menaj frecati zonele mai murdare sau cu dificultati de acces. Clatiti cu apa calda/calduta sa indepartati depunerile. Unde nu este posibila clatirea, folositi un burete umed si stergeti suprafata pana eliminati resturile.

Iesind din interiorul cuptorului sa aveti grija si de aspectul din exterior.

Curatare exterior cuptor

De obicei vorbim de suprafete de inox lucioase sau mate, sensibile la amprente si usor de murdarit. Pentru curatare exterioara recomandam detergentul de intretinere Puligen SHINE INOX 750 ml, produs ce curata si in acelasi timp protejeaza suprafata, ingreunand aderarea murdariei, facilitand astfel intretinerea.

Recomandari si bune practici pentru curatarea cuptoarelor cu depuneri mari

In cazul in care exista o depunere prea mare pe suprafata, recomandam ca prima data sa faceti o degresare a suprafetei cu produsul AQUAGEN SPRINT FOAM.

Degresant AQUAGEN SPRINT FOAM

Produsul este o spuma degresanta multifunctionala care, datorita compozitiei, actioneaza asupra grasimilor fara sa afecteze suprafata. Pulverizati produsul pe suprafata si clatiti cu o laveta umeda din microfibra.

Dupa aceasta curatare intensiva puteti sa treceti la utilizarea regulata a produsului Puligen SHINE INOX.

Cu aceeasi metoda puteti folosi AQUAGEN SPRINT FOAM la degresarea tuturor suprafetelor din bucatarie in jurul cuptoarelor si nu numai.

Avand in vedere ca aceste produse sunt pentru uz profesional, este recomandat sa apelati la specialistii nostri, pentru a va ajuta la prima aplicare.

Pe baza articolului aparut in revista tiparita Gastromedia, in 2018.